Het werven van goed personeel

Goed personeel is niet altijd makkelijk te vinden. Een persoon moet de juiste opleiding en / of werkervaring hebben. Maar het is ook erg belangrijk dat een persoon in het team past!

Via eigen personeel

Het is aantrekkelijk om via uw eigen personeel nieuw personeel te werven. Op deze manier bespaart u bijvoorbeeld op advertentiekosten. Uw eigen personeel kan ook goed inschatten of een persoon in de organisatie past. Om uw eigen personeel extra te motiveren om nieuw personeel te zoeken, is een wervingsbonus een goed middel.

Via een uitzendbureau

Intercedentes komen altijd bij een bedrijf kijken om de sfeer van een bedrijf te proeven. Ook vragen zij veel informatie op over de betreffende vacature die u heeft. Zij hebben veel mensenkennis waardoor zij vaak redelijk goed in kunnen schatten of een uitzendkracht wel of niet bij uw bedrijf past. Voordat zij iemand voorstellen aan uw bedrijf, passen zij vaak pre employment screening toe op de uitzendkracht. Via een dergelijke screening bent u er zeker van dat een kandidaat geen ongewenst gedrag heeft vertoond bij een andere werkgever. Als de uitzendkracht uiteindelijk bij uw bedrijf aan het werk gaat en het bevalt (om wat voor reden dan ook) toch niet goed, dan kunt u per direct afscheid van hem of haar nemen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden voor u.

Student inhuren

Studenten zijn vaak goedkope en flexibele krachten. Als uw baan aansluit op de studie, dan kan de student op deze manier leren en werken te gelijk. Werkervaring op doen is belangrijk voor elke student. Als u en de student allebei tevreden zijn, kan de student bij u in dienst treden. Een student inhuren is dus een goede optie als u op zoek bent naar flexibiliteit.

Intern personeel

Uw eigen personeel kent u erg goed. U weet hoe een persoon werkt en u weet wat voor karakter hij of zij heeft. Wellicht heeft hij of zij ambities om door te groeien. Als dat het geval is, dan kunt u op deze manier een vacature invullen.

Dit zijn slechts enkele mogelijkheden om goed personeel te werven. Soms is het makkelijk om een geschikt personeelslid te vinden, soms duurt het wat langer. Maar uiteindelijk komt het altijd goed. Veel werkplezier met elkaar!